Bock & Roll met PEER

za 11 november 2017 - 22:00

In de paspoorten van de Middelburgse indie-rockband PEER staan de geboortejaren 1998 en 1999. Ondanks hun jonge leeftijd stond het viertal al op menig groot festival, wonnen ze tal van competities en ontvingen ze lovende kritieken.

PEER staat voor toegankelijke indie-rock waar de energie vanaf spat: springerige rock met een randje en catchy meezingrefreinen die in het hoofd blijven hangen. Op het podium is de chemie tussen de vier bandleden bijna tastbaar. Volgens VPRO 3voor12 hebben deze jongens de potentie om Nederland te veroveren. Zelf geven ze aan dat de Arctic Monkeys een groot voorbeeld zijn

Kort nadat de band was opgericht, sleepte PEER de Buma Music Academy Award 2014 in de wacht en won de groep verschillende regionale bandcompetities. Begin 2015 brachten ze hun eerste single ‘Change Me’ uit, opgenomen met producer Eric van Tijn en met medewerking van Lange Frans. Na een reeks optredens, onder meer op Concert at Sea en als support voor Jett Rebel, lanceerden ze eind 2015 hun tweede single en videoclip ‘Get Out!’.

Vorig jaar stond de band in de line-up van onder meer Racoon & Friends, VestRock en voor de tweede keer op Concert at Sea. De 3voor12 Zeeland-redactie plaatste PEER op nummer 1 van tien beste optredens op Vestrock 2016. PEER speelde verder live bij Radio 3FM en Veronica Countdown Café en toerde met de Popronde door Nederland.

Eind 2016 verscheen de derde single en bijbehorende videoclip ‘Won’t Be There’. De single kreeg airplay op Pinguin Radio en stond wekenlang in de Indie Free40 Charts.

Op 7 april 2017 verscheen PEER’s lang verwachte debuut-EP ‘Mad For It’. Die bevat zeven krachtige nummers, geproduceerd door Huub Reijnders en BLØF-bassist Peter Slager. Als voorproef op de EP werd vrijdag 7 maart de single ''I Don't Wanna'' uitgebracht. Na één week kwam de single binnen op nummer 31 in de Spotify Viral Top 50. De EP ontving tal van lovende recensies en wordt ook goed ontvangen in de UK en Amerika.

Tijdens de EP release tour speelde PEER 2 shows in Liverpool (UK) en verzorgden ze het voorprogramma tijdens de clubtour van procincie genoten Blof en Racoon. Momenteel werkt de band aan nieuw materiaal. Vanaf september spelen ze met hun ''EMILY-Tour'' meer dan 25 shows door heel het land en zijn ze te vinden in de Popronde.

13 September maakte PEER hun nationaal tv debuut in De Wereld Draait Door.

EP ''Mad For It'' stream/download hier: https://fanlink.to/PEERmfi

Single ''I Don't Wanna'' stream/download/view hier: https://fanlink.to/PEERidw

Sociale media:
Website: www.peerofficial.com
YouTube: www.youtube.com/peerofficial
Facebook: www.facebook.com/peermuziekband
Instagram: www.instagram.com/peerofficial

DATUM: zaterdag 11 november 2017
TIJD: 22:00 uur, band start om 23:00
TOEGANG: 10 euro (inclusief 4 bockbieren: La Chouffe Bok, La Trappe Bock, Steenbrugge Bok en Maallust Bok)