Cultureel Café

do 1 februari 2018 - 20:00

Op donderdag 1 februari is er weer Cultureel Café in Café Loburg. Een avond met muziek, zang en dans door ervaren artiesten en jong talent. Het programma begint om 20.30 uur en de toegang is gratis.

Terwijl het publiek een eerste drankje bestelt zorgt Anna Kluen voor sfeer met haar Latijns-Amerikaanse gitaarmuziek. Dan is het tijd voor het gevarieerde hoofdprogramma. De Future Females bijten het spits af met een mix van ballads en uptempo nummers. De acht enthousiaste zangeressen en zingen zowel in het Nederlands als in het Engels, en genieten van samenzang en interactie met het publiek. Dus meezingen mag!
Met een tikje spijt neemt het Cultureel Café afscheid van Martijn Adelmund, die dit jaar zijn functie als stadsdichter afstaat aan een nog onbekende opvolger. Gelukkig is wel vaste columnist Jean Gardeniers weer van de partij met zijn kijk op Wagenings en actueel nieuws.
Kleinkunstduo Van Hemel en Hel zorgt met hun eigen werk van polderfado, countryfolk, en kleinkunstpunk voor een luistermoment dat erin hakt. De één rauw en ongepolijst, de ander muzikaal geschoold: hun bijzondere Nederlandstalige muziek raakt en beweegt.
Na de pauze wordt er gedanst! Flamencogroep La Ventana danst de vonken van het podium en zorgen met hun snelle voetenwerk en zwierige bewegingen voor een vrolijke noot in het programma.
De Joris Wabeke Band bestaat dan wel uit twee leden, maar dat mag de pret niet drukken. De mannen sluiten de avond af met jaren ’60, ’70 en ’80-liedjes op gitaar en drums. Dat wordt bijzonder!

Samenvatting:

Anna Kluen - Latijns-Amerikaanse gitaarmuziek
Martijn Adelmund - Neemt afscheid als stadsdichter
Columnist Jean Gardeniers - Actuele kijk op het nieuws
Future Females - Damesensemble met ballads en popmuziek
Van Hemel En Hel - Countryfolk en kleinkunstpunk
Gruppo Flamenco La Ventana - Danst vol passie de flamenco
Joris Wabeke-band - Sluit de avond af

DATUM : donderdag 1 februari 2018
TIJD: 20:00
ENTREE: gratis