LoburgLive Rocks: Non-Alignment Pact

vr 12 januari 2018 - 23:00

Non-Alignment Pact werpt met zijn moderne mix van melodieuze darkwave en ruwe post-punk een sombere blik op de tijdgeest. Onderwerpen als Koude Oorlog, nucleaire dreiging, terrorisme en een waanzinnige en geldverslindende wapenwedloop leken ver weg maar blijken actueler dan ooit. Dit vertaalt de band naar energieke songs, waarin soms depressieve wave, soms de woede en wanhoop van punk overheerst.

2016 verscheen het debuutalbum van de band met de opvallende naam “////” dat goed werd ontvangen door binnen- en buitenlandse media. Vooral in de Vlaamse wavescene bleef de muziek niet onopgemerkt met als gevolg optredens op de festivals Judgement Fest en De Gentse Feesten. Maar ook de Nederlandse podia werden regelmatig bespeeld, zo stond Non-Alignment Pact afgelopen jaar in Uden in het voorprogramma van China Crisis. Non-Alignment Pact is opgericht in 2012 en bestaat uit Martijn Huijgen (zang, synthesizer, gitaar), Ger Hermsen (gitaar), Tjaco van Cromvoirt (drums) en Marcus Fressmann (bas). 

“Non-Alignment Pact heeft een sterke sound. Het is duidelijk dat Non-Alignment Pact met //// een sterk debuut heeft afgeleverd.” 3voor12 Gelderland (NL)
“…de muziek die op //// staat is een regelrechte aanrader voor iedere postpunkfan die lak heeft aan radiovriendelijke songs!” peek-a-boo-magazine (B) 
“The four boys from Nijmegen made a solid post-punk album that can be situated between the raw sound of Gang Of Four and the genius of Agent Side Grinder.” Altvenger.com (GB)
“Als er een daadwerkelijke ‘80’s revival komt, zal Non-Alignment Pact daarin vooraan staan.” White Room Reviews (NL)
“Nederlandse Postpunk in volle glorie”  Dark Entries (B)

https://www.nonalignmentpact.eu

DATUM: vrijdag 12 januari 2018
TIJD: 23:00
ENTREE: gratis