Sunday Afternoon Blues 28 mei

zo 28 mei 2017 - 14:00

Zondagmiddag 28 mei is er weer een blues jamsession.

Hou je van blues, om mee te spelen of om alleen te luisteren, dan is dit jouw middag!

Special guest deze maand is bluesharpspeler en zanger Thomas Toussaint.

In Thomas’ ouderlijk huis was muziek al prominent aanwezig. Vooral soul, groovy jazz en funk genres werden veel gedraaid. Thomas Toussaint startte zijn eigen muzikale wandeling halverwege de jaren ’90 als jong jochie met het krijgen van pianolessen; improviseren bleek al gauw interessanter dan stijf bladmuziek wegspelen. Later pikte hij ook drums op nadat hij in 2001 een drumstel voor zijn verjaardag kreeg.

Eind 2012 kocht Thomas min of meer per toeval een harmonica en ging in eerste instantie online op zoek naar voorbeelden. Logischerwijs kwam hij al snel in aanraking met blues en de bijbehorende scene in Nederland. Na een samenwerking te hebben gevormd met Robbert Fossen, die hem ook podiumkansen bood achter legendarische blueszangers als Tail Dragger, John Primer en Willie Buck, richtte Thomas een band onder zijn eigen naam waarmee hij in juli 2016 een eerste EP uitbracht. Als klapper op de vuurpijl won Thomas een Dutch Blues Award als Beste Harmonicaspeler van Nederland 2016.

De warming up en cooling down zal gedaan worden door the GATEHOUSE BLUES BAND.

Backline, toetsen en drums zijn aanwezig maar natuurlijk wel je eigen instrument meenemen. Voor muzikanten die willen spelen zal er een lijst zijn waar je zelf je Naam, Instrument en/of zang op kunt invullen zodat het voor ons makkelijker is nieuwe samenstellingen te maken. Om er voor te zorgen dat iedereen de gelegenheid krijgt om te spelen wordt er steeds na 3 nummers gewisseld voor een nieuwe groep muzikanten.

Kom kijken, drink wat lekkers of speel ook gewoon lekker mee.
We beginnen om 14.00 uur en gaan door tot na 18.00 uur.

Om 17.00 uur zal ditmaal gouwe ouwe blues van vanaf nostalgisch vinyl.

Arie Jan, Bob

DATUM: zondag 28 mei 2017
TIJD: 14.00 
TOEGANG: gratis