American Hustle | Film & Funk

za 8 februari 2014 - 21:15

Loburg en het Heerenstraattheater brengen u samen een fantastische avond uit. Om 21:15 brengt het Heerenstraat theater, wat nu al dé film van 2014 wordt genoemd, American Hustle. In Loburg in dezelfde sfeer de rest van de avond dansen op de heerlijke muziek van DJ Soulglow en Live de beste hits uit de film van G-live (Jimmy Glasmacher). 

Misdaadfilm van David O. Russell waarin twee oplichters in de jaren zeventig samenwerken met de FBI om corrupte politici in de val te lokken.

American Hustle is de nieuwste film van Oscar genomineerd regisseur David O. Russell (Silver Linings Playbook), genomineerd voor maar liefst 7 Golden Globes en 10 BAFTA’s, over de befaamde ‘Abscam’ undercoveroperatie van de FBI eind jaren ’70. Briljant oplichter Irving Rosenfeld (Christian Bale) en zijn sexy partner in crime Sydney (Amy Adams) worden door FBI agent DiMaso (Bradley Cooper) in ruil voor strafvermindering gedwongen mee te werken aan bewijsverzameling tegen diverse corrupte politici. Hierdoor raken ze verzeild in een gevaarlijk spel tussen diverse machtige partijen, waaronder belangrijke kopstukken van de lokale Maffia, en sleuren hierbij niet alleen goedhartige burgemeester Polito (Jeremy Renner) maar ook Irving’s onevenwichtige vrouw Rosalyn (Jennifer Lawrence) mee in een wereld van dominantie, wraak en overleven.

American Hustle is de grote winnaar van de Golden Globe Awards. De misdaadfilm van David O. Russell won in de categorie beste musicalfilm of komedie. Amy Adams won voor haar hoofdrol in de film, Jennifer Lawrence voor haar bijrol. De film was zevenmaal genomineerd.