Muzikale Ode Aan Wageningse Iconen, Remember Job Zomer Jamm

za 11 januari 2014 - 14:00

Als Wageningse rasmuzikant wil Jimmy Glasmacher Wageningse iconen, die voor velen een begrip waren, memoreren tijdens een voor iedereen toegankelijke muzikale middag.

Jimmy, zelf oud-Wageninger vertelt dat het idee is geboren tijdens de kroegentochten in Wageningen waarbij regelmatig herinneringen aan vroeger worden opgehaald. Het blijkt dat veel (oud) Wageningers dezelfde herinneringen koesteren. Daar wilde Jimmy graag iets mee gaan doen en dit resulteerde uiteindelijk in een „Muzikale ode aan Wageningse iconen!”.

Het wordt een gezellige en vrolijke middag met muziek en anekdotes over en uit het leven van de icoon die deze middag in café Loburg wordt herdacht. Diverse Wageningse muzikanten verlenen hun medewerking hier aan.
De eerste muzikale ode wordt gebracht aan Job Zomer

"Remember Job Zomer" jam op 11 januari 2014 

 

Job Zomer


Job Christiaan Zomer (Wageningen, 16 december 1937 – Bennekom, 20 juli 2006) was muziekproducer, radioprogrammamaker, muzikant en directeur van het platenlabel Munich Records.
Zomer werd geboren als zoon van uitgever Albertus Johannes Zomer en Aletta Christina van Schuppen, de dochter van sigarenfabrikant Jochem van Schuppen. Zijn oudere broer was de bariton-zanger Hans Zomer.
Zomer kocht in 1972 de platenzaak Munnickendam Groothandel in Amsterdam. Hij veranderde de naam in Munich Records en begon zo een klein jazzlabel dat in de loop der jaren uitgroeide tot een in jazz en rootsmuziek gespecialiseerde platenmaatschappij met een grote distributietak.
Hij stond ook aan de wieg van het kleine folklabel Stoof in de jaren zeventig, dat de eerste elpee van Gerard van Maasakkers uitbracht. Ook Wannes Raps, Wolverlei, Rum, Willem Iven, Get Paraat, Sonerien Du, Fluitekruid, Jopie Jonkers Groep, Folkcorn en Waso namen voor het label op.

Zomer was een prachtige verhalenverteller en kon uren aan een stuk boeiend over muziek praten. Het ging hem vooral om jonge artiesten. Als hij ze geschikt achtte zette hij hun muziek op plaat en later op cd. Maar eigenlijk deed leeftijd er niet toe. Zo heeft hij een CD met muziek van Batte Herstein uitgebracht, een vrouw van tachtig jaar. Hij noemde de CD ‘Van 80 tot 88', dit laatste refereert aan het aantal toetsen op de piano. Zomer heeft de carrière van wel honderden muzikanten gestimuleerd. Op zijn website op www.Rhinetown.com is het een en ander terug te vinden over zijn gigantische muzikale netwerk.

Naast gedreven muziekman was Zomer ook een sociaal bewogen man