Sunday Afternoon Blues, 23 februari 2014

zo 23 februari 2014 - 15:00

Zondagmiddag 23 februari 2014 is er weer een blues jamsession in Café Loburg, één van Wagenings mooiste cafés. Hou je van blues, om mee te spelen of om alleen te luisteren, dan is dit jouw middag!

Onze special guest voor deze maand is Robbert Fossen – gitaar, zang, harmonica.


Robbert is geboren in Haarlem in 1969.Hij zette zijn eerste stap op het podium, tijdens een Blues-Jamsessie, in de befaamde Haarlemse Jazzclub in 1988.
Sindsdien heeft Robbert in verschillende bands gespeeld, waaronder de afgelopen 17 jaar in de band A Crossroads Deal ; eerst met name als zanger, later ook als harmonicaspeler en gitarist.Ondanks dat Robbert inmiddels een allround bluesmuzikant is gaat zijn voorkeur uit naar Chicago Blues. Zijn belangrijkste voorbeelden: Muddy Waters, Magic Slim, John Primer, Buddy Guy, Eddy Taylor, Luke Longone Miles, Johnny Littlejohn, Luther ‘Guitar Junior’ Johnson en Jerry Portnoy .

Robbert tourde met John Primer(ex Muddy Waters en Magic Slim), Tail Dragger (legendary Chicago singer), Chick Rodgers (Thè secret from Chicago), Nick Holt (Magic Slims’ brother) en Charles Hayes (Chicago’s rising star). In Amerika deelde Robbert o.a. Het podium met T Model Ford en Willie Kent e.a.
Robbert speelt sinds maart 2010 samen met Peter Struijk (gitaar) als duo en als 4-mans band hun Real Deal Chicago Blues.
Robbert & Peter hebben als duo The Dutch Blues Challenge 2012 gewonnen en hebben in Memphis Nederland vertegenwoordigt bij The International Blues Challenge en het daar als eerste Nederlanders zelfs tot de finale geschopt.

www.chicagoblues.nl     
www.robbertfossen.nl

De warming up en cooling down zal gedaan worden door the GATEHOUSE BLUES BAND.

Backline, toetsen en drums zijn aanwezig maar natuurlijk wel je eigen instrument meenemen. Voor muzikanten die willen spelen zal er een lijst zijn waar je zelf je Naam, Instrument en/of Zang op kunt invullen zodat het voor ons makkelijker is nieuwe samenstellingen te maken. Om er voor te zorgen dat iedereen de gelegenheid krijgt om te spelen wordt er steeds na 3 nummers gewisseld voor een nieuwe groep muzikanten.

We beginnen om 15.00 uur en gaan door tot 18.00 uur. Let op!! Dus één uur eerder als vroeger!! See you there to have fun!

Arie Jan, Rien, Bob, Michel

DATUM: zondag 23 februari 2014
TIJD: 15.00 
TOEGANG: gratis