Sunday Afternoon Blues, 26 januari 2014

zo 26 januari 2014 - 15:00

Zondagmiddag 26 januari is er weer een blues jamsession in Café Loburg, één van Wagenings mooiste cafés. Hou je van blues, om mee te spelen of om alleen te luisteren, dan is dit jouw middag!

Speciale gast deze maand is Sander Kooiman.

Gitarist, zanger en songwriter Sander Kooiman maakt sinds de negentiger jaren deel uit van de top van de Nederlandse bluesscene. Het begon allemaal met Drippin' Honey, de band waarmee hij - samen met mondharmonica legende Kim Snelten - tussen 1995 en 2002 furore maakte op de Nederlandse maar ook internationale blues- en poppodia. Van North Sea Jazz tot Lowlands, van Rotterdam tot Austin, Texas. Met een mix van blues, pop, soul en rootsmuziek bracht Sander Kooiman een frisse wind in de bluesscene van eind vorige eeuw. Hij liet zich daarbij inspireren door populaire blues- en rootsbands als The Paladins, The Red Devils en Los Lobos, maar ook door de oudere garde, zoals BB King, Buddy Guy en uiteraard de gebroeders Vaughan. Drippin' Honey was geregeld te vinden als support act van 13 ft. Lester Butler.

Na 3 succesvolle studioalbums (Drip Drip, Senorita Sprechen Sie Love, en Love The Curse) en een single (My Words, My Eyes) stopte Sander in 2002 met het maken van muziek. Totdat enkele jaren later Drippin Honey-fan en vriend Pieter van der Pluijm, aka ' Big Pete', hem benaderde om weer te spelen. Samen met bassist Jules van Brakel en Drippin' Honey drummer Joost Tazelaar vormden zij de Backbones en later MOCT. Met deze laatste formatie brachten zij het vooruitstrevende blues/popalbum ' Look at the Time' uit, met daarop veel materiaal geschreven door Kooiman en Van der Pluijm. Anno 2014 is Sander Kooiman nog steeds vaste gitarist van de Big Pete Bluesband, en ook Drippin' Honey is sinds 2012 weer af en toe op de podia te vinden. De afgelopen jaren heeft Sander Kooiman verder gebouwd aan internationale naam en faam, met optredens in binnen- en buitenland, met verschillende artiesten, maar vooral: met veel plezier en overgave voor gitaarblues en aanverwante muzieksoorten voor de echte liefhebber.

De warming up en cooling down zal gedaan worden door the GATEHOUSE BLUES BAND.

Backline, toetsen en drums zijn aanwezig maar natuurlijk wel je eigen instrument meenemen. Voor muzikanten die willen spelen zal er een lijst zijn waar je zelf je Naam, Instrument en/of Zang op kunt invullen zodat het voor ons makkelijker is nieuwe samenstellingen te maken. Om er voor te zorgen dat iedereen de gelegenheid krijgt om te spelen wordt er steeds na 3 nummers gewisseld voor een nieuwe groep muzikanten.

We beginnen om 15.00 uur en gaan door tot 18.00 uur. Let op!! Dus één uur eerder als vroeger!! See you there to have fun!

Arie Jan, Rien, Bob, Michel

DATUM: zondag 26 januari 2014
TIJD: 15.00 
TOEGANG: gratis