Sunday Afternoon Blues Jamsessie

zo 29 september 2013 - 15:00 tot 18:00

Big Dave Reniers (geboren in 1969) speelt al  harmonica vanaf z’n 14e jaar.
Een paar jaar later kwam hij in contact met blues muziek en luisterde hij naar harmonica-spelers zoals William Clarke, Kim Wilson, James Harman, enz.

Toen hij zeventien was vormde hij "de Dizzy Dave Band" in deze band deed hij veel ervaring op en ontwikkelde zich tot een opmerkelijke zanger/harmonica speler.
Beïnvloed door grote harp-spelers (zoals Walters, de Sonny Boys, G. Smith, enz. wilde Dave  steeds meer old-school blues spelen in de veertiger en vijftiger jaren stijl .
En zo ontstonden de  "de Electric Kings 'in 1994.  Deze band kreeg veel erkenning op de blues podia in Europa met hun mix van Swing, Jump en Chicago-blues.
De laatste jaren is Big Dave ook regelmatig te horen als sideman in "de Elmore D. band" (vooroorlogse blues met een 21e-eeuwse benadering).
Big Dave speelt harmonica met een vette indringend sound en zingt met een sterke maar relaxte stem.

De warming up en cooling down zal wederom gedaan worden door the GATEHOUSE BLUES BAND.
Backline, toetsen en drums zijn aanwezig maar natuurlijk wel je eigen instrument meenemen.
Voor muzikanten die willen spelen zal er een lijst zijn waar je zelf je Naam, Instrument en/of Zang op kunt invullen zodat het voor ons makkelijker is nieuwe samenstellingen te maken.
Om er voor te zorgen dat iedereen de gelegenheid krijgt om te spelen wordt er steeds na 3 nummers gewisseld voor een nieuwe groep muzikanten.

Let op: we beginnen een uurtje eerder. Dus om 15.00 uur en gaan door tot 18.00 uur.

See you there to have fun!

DATUM: 29 september 2013
TIJD: 15:00 - 18:00 uur
TOEGANG: gratis