Back to the Roots – Eric Clapton

Vanuit het initiatief ‘Rocking Old School’ in Ede bundelden in 2022 zes muzikanten, variërend in ervaring, hun krachten om klassieke rock- en bluesmuziek te spelen. Hieruit ontstond de band ‘Back to the Roots’. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een negenkoppige formatie met een breed scala aan instrumenten. Dit jaar heeft de band al diverse optredens verzorgd en is vereerd om op Woetstok te mogen spelen.

De naam ‘Back to the Roots’ verwijst naar de traditionele rock- en bluesnummers die de band ten gehore brengt. Het repertoire bevat onder andere nummers van Eric Clapton en Jimi Hendrix. Een krachtige leadzang, prachtig gitaarspel, saxofoon- en orgelsolo’s, ondersteund door een solide basis van bas en drums, vormen de ingrediënten voor een unieke muzikale ervaring!

Verder wijst de bandnaam ook op de ‘roots’ van de bandleden; hun connectie met de stad Wageningen. Voor sommigen is Wageningen hun geboorte- of woonplaats, terwijl anderen er werken of familie hebben die er wonen of studeren. Bovendien staat Wageningen centraal als stad van vele activiteiten rondom “Vrijheid en Bevrijding”. Het optreden op Woetstok past perfect in dit plaatje, en ‘Back to the Roots’ is trots om hieraan bij te dragen.

Op Woetstok zal ‘Back to the Roots’ een eerbetoon brengen aan Eric Clapton. Zijn carrière wordt belicht, van zijn vroege successen met John Mayall, via Cream, Blind Faith, Derek & the Dominos tot aan zijn soloprojecten en samenwerkingen met onder andere Steve Winwood en J.J. Cale. Verwacht een mix van Britse blues, bluesrock, gevoelige ballads en klassieke popsongs. Een repertoire dat recht doet aan de veelzijdige muzikant Eric Clapton.

Bandleden:

Patrick van Damme – Zang
Henk Dogger – Slaggitaar
Jan Driesten – Sologitaar
Neeltje van der Drift – Tenorsaxofoon
Jaap de Feiter – Drums
Frans Tijssen – Tenorsaxofoon
Onno Knol – Orgel en piano 
Ilse de Leeuw – Achtergrondzang
Ben van der Most – Basgitaar

Back to the roots speelt op zaterdag 29 juni 2024 op Woetstok Wageningen in het Torckpark

Woetstok Wageningen
Zaterdag 29 juni 2024
Torckpark Wageningen
gratis entree!

Scroll to top