Bill Withers door Grandma’s Hands

Bill Withers door Grandma’s Hands

Grandma’s Hands brengt een hommage aan Bill Withers als soulmuzikant, singer-songwriter en zijn grote bijdrage aan de popmuziek van de jaren 70 en 80. Bill Withers is één van de bekendste en meest succesvolle soulzangers uit de vorige eeuw. Hits als ‘Lean On Me’, ‘Ain’t No Sunshine’, ‘Lovely day’ en ‘Just The Two Of Us’ behoren tot de meest gecoverde nummers aller tijden.

Deze gelegenheidsformatie heeft elkaar speciaal voor Woetstok 2017 opgezocht, en is in deze samenstelling als geen ander in staat het originele karakter van Bill Withers’ muziek  te vangen in eigentijdse soul. De bandleden zijn ondermeer bekend van met Wageningen en omgeving verbonden bands als Worst van Walraven, Lookin’ 4 Blues, coverband Kameleon, Twogetherness, Dirty mind Blues band, Live Poets Society, TamarAcoustic.

Vanwege de brede muzikale achtergrond en interesses van de bandleden was de keuze voor Bill Withers een hele natuurlijke: zijn teksten en muziek inspireren nog steeds de pop/ soul/ jazz muziek van nu en is een groot voorbeeld voor de hedendaagse singer-songwriters en bands. De muziek zit zó goed in elkaar dat de basis van de liedjes overeind blijft in minimale, intieme bezetting, maar ook  grootse orkestrale uitvoeringen.

Het motto van Woetstok is ‘voor Wageningen, door Wageningen’. Wageningen kent een lange muziektraditie, waarbij de vele vormen van muziek voor plezier en uitdaging zorgen voor jong en oud in Wageningen. De vele koren, orkesten, bands, individuele initiatieven en festivals (waaronder Woetstok en Loburg Live)  dragen bij aan de sfeer en de eigenheid van Wageningen. Als muzikanten dragen we daar al jarenlang graag aan bij en genieten daarbij van de vele acts, optredens en muziek die door anderen in Wageningen wordt verzorgd. Grandma’s Hands probeert de bekendheid en het enthousiasme voor de muziek van Bill Withers voor het Wageningse publiek te vergroten op Woetstok 2017.

Grandma’s Hands tovert het podium van Woetstok 2017 drie kwartier lang om in een energieke soul experience, waarbij de bekendste liedjes van Bill Withers langs komen. Het publiek kan meezingen en –dansen op de meestal bekende teksten en grooves, die met een stevige drive worden neergezet door bas en drums, funky slaggitaar, meerstemmige zang en de klanken van Rhodes en Hammond. 

Grandma’s Hands bestaat uit

  • Tamara Schalkx – zang
  • JeeWee Donkers – gitaar en zang
  • Dirk Broekharst – bas en zang
  • Remco Hendriksen – drums
  • Peter Holen -toetsen
Scroll to top