Cultureel Café

Thu 11 December 2014 - 20:30 to 22:30

Mix van cabaret en smeuïge wijsjes, Benjamin Britten, Latijns-Amerikaanse gitaar, jazz, pop en soul tijdens Cultureel Café


Wageningen - Op donderdag 11 december a.s. vanaf 20:15 uur is er Cultureel Café vol afwisseling in café Loburg in Wageningen. Toegang is gratis en publiek kan op elk moment in- en uitlopen. Vaste optredens zijn van stadsdichter Laurens van der Zee, columnist Jean Gardeniers die een eigen kijk op het actuele (Wageningse) nieuws geeft en de trailervertoning uit het live cinema programma van het Heerenstraattheater. Het programma wordt aangevuld met steeds afwisselende gastoptreden en wordt afgesloten met een bandoptreden.

 

-'t Venster Live Music On Stage met repertoire van Benjamin Franken en Whazz Up

De Jazzband Whazz Up speelt in een kleine bezetting twee Jazz Standards.

Thomas en Milou brengen samen “Tit for Tat” van componist, pianist en dirigent Benjamin Britten tot leven met zang en piano.

-Stadsdichter Laurens van der Zee

-Columnist Jean Gardeniers - met een eigen kijk op het actuele (Wageningse) nieuws.

Met een eigen kijk op het actuele (Wageningse) nieuws.

-Live Cinema Alice in Wonderland (Christopher Wheeldon)

Christopher Wheeldons ballet is gebaseerd op het boek van Lewis Carroll het is een uitbundige verbeelding met een cast van herkenbare figuren, onder wie een tap-dansende Mad Hatter, een nukkige White Rabbit en een luidruchtige en chagrijnige Queen of Hearts. Wheeldon heeft, in samenwerking met componist Joby Talbot en ontwerper Bob Crowley, een authentiek familieballet gecreëerd in de geest van Carrolls populaire kinderklassieker. Toneelmagie.

Het ballet wordt live uitgevoerd door Orchestra of the Royal Opera House en is op 16 december om 20:15 uur in zijn geheel te zien in het Heerenstraattheater.

-Henk Boogaart - cabaret met smeuïge eigen wijsjes over de ongemakken in het leven

De uit Apeldoorn afkomstige Henk Boogaart schrijft Nederlandstalige cabareteske teksten over dat wat hem raakt, opvalt, bezig houdt, of hem zomaar te binnen schiet: ze handelen over allerhande zaken, de kleine ongemakken in het leven en hij neemt de communicatie tussen mensen op de hak. Bij het vertolken van zijn eigen wijsjes begeleidt hij zichzelf op Spaans akoestische gitaar. Zijn overpeinzingen zijn bijzonder humoristisch en erg herkenbaar! Daarbij doet hij denken aan de eenvoud en humor van cabaretier Hans Dorrestijn.

-Loes Ottink e.a. - jazz, pop, blues, soul, bossa nova

Loes Ottink (zang), Jeroen ten Caat (piano) en Theodoor Bongers (bas) laten een mix horen van pop en jazz met soms een vleugje soul.

-Anna Kluen - klassiek/Latijns-Amerikaanse gitaarmuziek

Anna Kluen speelt tussen het programma door warm en vol passie klassiek / Latijns-Amerikaanse gitaarmuziek.

-Jazz Parallels - live band

Moderne freestyle jazzband met "Jazz and Beyond". Naast jazzballads worden verhalen verteld in de vorm van moderne muziek met een hoog experimenteel improvisatiegehalte. De band geeft het publiek een belevenis mee die bij blijft! Met Fokke Berghuis (basgitaar en zang), Jan-Willem de Kam (piano), Pablo Polman (drums en rythm “box”), Gertjan Willems (saxofoon).