Jasper Somsen invites ... Rob van Bavel and Martijn van Iterson

Sun 7 December 2014 - 15:30

From January 2014, jazz lover and musical genius Jasper Somsen will invite an ever changing group of Jazz players and singers on stage in Loburg from all over the world. A Monthly changing selection of artist will bring you the best in Jazz on the LoburgLive Stage.
Op zondag 7 december zijn de speciale gasten één van Nederlands beste pianisten Rob van Bavel en de Bird Award winnaar, gitarist Martijn van Iterson


Rob van Bavel
Studeerde in 1987 cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium. Hij won de tweede prijs tijdens de beroemde "Thelonious Monk Jazzpiano Competition" (Washington D.C.) , solisten prijzen Duitsland en België, de Wessel Ilcken Prijs (voorloper van de Boy Edgar Prijs) en een Edison voor zijn CD "Rob van Bavel trio". Meest recente CD’s zijn het Rob van Bavel Trio/Octet and The Ghost, the King and I. Hij trad op in Europa, Canada, USA, Japan, Vietnam, Indonesië, Zuid-Korea en Siberië, met o.a. Woody Shaw, Randy Brecker, Johnny Griffin, Gary Willis. Daarnaast is hij docent aan in Rotterdam (Codarts) en het Conservatorium van Amsterdam. 


Martijn van Iterson
Won de Bird Award 2004 tijdens het North Sea Jazz Festival en geldt momenteel als één van de beste jazzgitaristen van Nederland. Niemand minder dan de nestor van de Nederlandse jazzgitaar Wim Overgaauw was zijn leermeester. Martijn van Iterson speelt onder andere in het Ilja Reijngoud kwartet, het Ruud Jacobs kwintet en het Sjoerd Dijkhuizen kwartet en is daarnaast een veelgevraagd gastsolist Martijn speelt in zijn kwartet met Karel Boehlee op piano, Frans van Geest op contrabas en Martijn Vink op drums. In juni 2004 is de cd “The whole bunch” van dit kwartet uitgekomen op het Wageningse label Munich Records.

For this afternoon admittence is free.

DATE:  Sunday December 7,  2014
TIME: 15:30 
ENTRANCE: free

 http://www.jaspersomsen.com/

Jazz in WageningenTogether with the Foundation Jazz in Wageningen   LoburgLive wants to bring the best Dutch and international contemporary jazz and improvised music to Wageningen. Please check the site of Foundation Jazz in Wageningen   to find much more interesting Jazz performances in Wageningen.