Nacht van de Fooi

KEEP THE CHANGE,
CHANGE THE WORLD

Het initiatief voor ‘de Nacht’ is in 2005 ontstaan in Groningen. De Groningse studente Wies Maas wilde graag meer aandacht vragen voor ontwikkelingssamenwerking en tegelijkertijd mensen in ontwikkelingslanden een helpende hand toesteken. Met de Nacht van de Fooi was een ideale combinatie geboren: verantwoord uitgaan voor het goede doel en een dag die in het teken staat van ontwikkelingssamenwerking.


Door middel van ludieke acties in verschillende steden werd aandacht gevraagd voor ontwikkelingshulp. Het geld dat tijdens deze acties werd opgehaald, werd gebruikt om ontwikkelingsprojecten te financieren. ‘De Nacht’ groeide uit tot een begrip in Groningen en veroverde langzaam ook de rest van Nederland. Het aantal steden dat ieder jaar meedeed bleef stijgen, waardoor ook het totaalbedrag aan ingezamelde fooien ieder jaar toenam. In 2005 werd er 8.000 euro opgehaald. In 2008 werd, na de verdubbeling van Impulsis, een recordbedrag van 110.000 euro opgehaald.


Nacht van de Fooi is inmiddels een landelijk studenteninitiatief dat in samenwerking met Wilde Ganzen geld ophaalt voor projecten die armoede in ontwikkelingslanden tegengaan. Om bij te dragen aan projecten werken studenten uit verschillende steden samen met horecagelegenheden die voor één dag hun fooi afstaan. Keep the change, change the world.

Learn More

Alle evenementen van deze organisator

mei

31mei22:00Nacht van de fooiminiculture jungle party

Scroll to top