Disorder

Evenement afgelopenUitgelicht11nov22:30DisorderA tribute to Joy Division

Ticket opties

Tickets voor dit evenement zijn uitverkocht

Details

Wie voor het eerst de naam Joy Division hoort zal waarschijnlijk denken aan pretmuziek zonder diepgang maar niets is minder waar. Voorman en zanger Ian Curtis gebruikte de muziek – het beste te classificeren als Post Punk, als spreekbuis voor het uiten van verval, angst, woede en eenzaamheid. Het repertoire van Joy Division wordt door vele fans over de wereld als rauw, puur en oprecht beschouwd en het beïnvloedt nog vele alternatieve bands in hun muzikale richting.

Denk je aan Joy Division, dan denk je aan Stephen Morris met zijn onconventionele ritmes op slagwerk, aan Bernard Sumner, steeds weer op zoek naar dissonanten op gitaar. Maar denk ook aan Peter Hook die met zijn bijzondere en stuwende baslijnen vele andere bands geïnspireerd heeft. Samen met frontman Ian Curtis vormde deze Britse Post Punk groep een repertoire met een indringende cocktail van razernij, suspense, ingetogenheid, energie en opzwepende ritmes.

Vanavond zal een alternatief collectief van musici uit deze regio – ditmaal onder de naam “Disorder”, zijn ode brengen aan de muziek van Joy Division. Dit collectief heeft al eerder in wisselende bezetting vele alternatieve muziek mogen spelen op diverse podia in Nederland met projecten als Wedding Riot (Alt Rock), Easy Cure (The Cure tribute), Editorials (Editors tribute) en Vamos! (Pixies tribute).

Kom kijken, luisteren en laat je meevoeren want de muziek van Joy Division is echt een klasse apart!

René Oudshoorn: zang
Wiebe Lammers: gitaar
Joost de Boer: drums
Patrick Zimmerman: toetsen
Johan van Woggelum: basgitaar

DISORDER plays Joy Division
Saturday 11th November
Loburg Live Wageningen
Doors open 22:30

Tijd

(Zaterdag) 22:30(GMT+01:00)

Scroll to top