Foxlane + olaf putker and the scenic sound

12apr22:30Foxlane + olaf putker and the scenic soundDouble bill tour

Details

Photo: Elske Nissen

Foxlane

Birmingham boys uit Nijmegen? Foxlane laat zien dat het kan. Een DIY-unit bij wie altijd iets borrelt onder de oppervlakte. Strak en gebalanceerd, maar altijd klaar voor de aanval. Niet gek dat ze een streaming hit scoorden met hun hommage aan de Netflixserie Peaky Blinders. De vuige attitude vol onvoorspelbare explosiviteit wordt doorgetrokken op hun debuutalbum (uitkomend in 2024), die is geproduceerd door Remko Schouten (Pavement, Canshaker Pi). Het heeft die broeierige vibe van New York rond de wisseling van de seventies naar de eighties, toen bands als Talking Heads nog regelrecht uit art schools de clubs binnenliepen. Foxlane lijkt ook zo door de arty tijdgeest in een broednest van talent te zijn gebaard. Ze zijn in ieder geval net zo eigenwijs, dus bereid je voor.

Spotify | Live bij De Wereld Draait Door | Website

Photo: Sebastiaan Voskamp

Olaf Putker & the Scenic Sound

Hand in hand met The Scenic Sound leidt Olaf Putker je een ‘Scenic Wonderland’ in met muziek die rusteloos balanceert op de grens van americana en indierock. Muzikale inspiratie komt van acts als Wilco, Elliott Smith, dEUS, Counting Crows en JOHAN.Waar Olaf in zijn teksten graag wikt en weegt, laat The Scenic Sound (bestaande uit hometown friends Nathan Becker, Len Harmsen en Boaz Kuizenga) de twijfels voor wat ze zijn en floreren de songs als nooit tevoren. Hierdoor kan de muziek worden gevierd zoals het viertal dat het best kan: met energieke en brutale liveshows waar de vriendschap vanaf spat. De band speelde eerder in uitverkochte zalen van Paradiso, Hedon, Rotown en Doornroosje, bracht tot nu toe twee singles uit die werden gevierd door onder andere KINK Radio, 3voor12Gelderland, IndieXL, CamielMusic en CHAOS Music. Hun langverwachte debuut-EP is in de maak!

Spotify | Facebook | Instagram

Foxlane + Olaf Putker & The scenic sound

Friday 12 April 2024 | 22:30 – 00:00
Pay what you want €0 | €5 | €10 (popupop)

Organisator

POPUPOP

De stad is ons podium

WAT IS POPUPOP?

CONCERTEN, FEESTEN ...

POPUPOP organiseert concerten en feesten in Wageningen. Dat doen we sinds 2020 op verschillende locaties in Wageningen, op eigen kracht of in samenwerking met o.a. Popcultuur Wageningen en MiniCulture. Dat kan op een buitenpodium zijn, in de Grote Kerk, de kelder van Unitas, het dak of de kleine zaal van de Junushoff of in een leegstaande supermarkt. Eigenlijk overal waar we maar toestemming krijgen :) Kern van onze missie blijft: het nationale clubcircuit naar Wageningen halen!

... EN MEER

We zien onszelf als een speler in het veld van de popcultuur. En in die hoedanigheid schuwen we projecten die op een andere manier bijdragen aan een beter klimaat van popcultuur in Wageningen niet. Zo startten we in 2021 samen met onze vrienden van Astrant een groot graffiti experiment in de haven. Ook speelden we met een andere vorm van muziekervaringen in de serie Songlines. Over beide projecten kun je meer lezen op de projectpagina.

Learn More

Tijd

12/04/2024 22:30(GMT+02:00)

Grand Café Loburg

Locatie

Grand Café Loburg

Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen

Andere evenementen
Scroll to top