Simon & Garfunkel door Sound of Simon

Simon & Garfunkel door Sound of Simon

Wij zijn ‘Sound of Simon’, een initiatief speciaal voor Woetstok 2017!
We kijken er naar uit om muziek van Paul Simon en Simon & Garfunkel voor jullie te spelen in het Torckpark, op 24 juni. Zorg dat je erbij bent!

Het idee om Paul Simon en Simon & Garfunkel te spelen is pas op de Woetstok-voorbereidings-avond in Loburg ontstaan. Tom zocht naar een artiest met gave meerstemmige zang, akoestische gitaar en piano. Iemand van de organisatie liet de naam Paul Simon vallen; een perfecte match!
In het duo Simon & Garfunkel én als solo artiest heeft Paul Simon zich bewezen als een meesterlijk songwriter. Deze eigenzinnige muzikant heeft zich niet tot één genre beperkt. De fascinerende diversiteit van zijn muziek gaan wij met jullie delen!
Naast een door Afrikaanse muziek beïnvloed nummer gaan we een scala aan muziekstijlen langs, waaronder: Rock & Roll, Country, Funk, Reggae, Latin, Gospel en uiteraard Pop. Hebben we je al overtuigd om te komen?!

De groep, samengesteld door frontman Tom, kent elkaar o.a. via optredens op openmic’s en Thursday Tunes van The DoctorPub. De jeugdige bandleden kenden oorspronkelijk alleen maar enkele hits van Simon & Garfunkel en van Paul Simon zijn latere solowerk. Het doorspitten van Paul Simon’s repertoire bleek een zeer aangename ontdekkingstocht. De vraag “Hey, wil je in mijn Paul Simon coverbandje?!” werd dan ook iedere keer beantwoord met “ik ken eigenlijk niet zoveel van Paul Simon..”. Een paar dagen later kwam echter steevast de reactie: “Ik doe mee, ik wist niet dat deze muziek zo gaaf was!”.
Inmiddels zijn wij allemaal bekeerd tot echte Paul Simon fans en dat willen we jullie laten horen.

Bij de ‘Sound of Simon’ is er voor elk wat wils; of je nu komt om te dansen, om te luisteren of om mee te zingen en te klappen. We hebben zelfs een medley in elkaar gezet omdat we niet konden kiezen uit alle gave nummers. We gaan er een feestje van maken en jij bent uitgenodigd!Tot 24 juni!

Wie zijn wij?

  • Tom Erics : Toetsen, Gitaar & Vocals (Zuid-Holland, 29 jaar, Wageninger)
  • Devin Weenink : Gitaar & Vocals (Gelderland, 21 jaar, student WUR)
  • Nick Warmelink : Gitaar, Percussie & Vocals (Zuid-Holland, 24, student WUR) 
  • Asha Vergeer : Toetsen, Percussie & Vocals (Brabant, 26, student WUR)
  • Tomas Hidde Hoekstra : Bas & Vocals (Friesland, 21 jaar, student WUR)
  • Mathijs van den Adel : Drums & Percussie (Brabant, 18 jaar, student WUR)
Scroll to top