The Ka-Booshkas – Kate Bush

“Robin De Ruiter (drums), Giel Vlieks (Basgitaar), Stijn Hautvast (Toetsen/melodica), Sem de Jong (toetsen) Ivan Jager (gitaar), Angelo Braam(viool), Noemy BIagini(achtergrondzang) en José Visser (zang) vormen samen the Kabooshkas. We zijn allen (voormalig) studenten van de Wageningen Universiteit en wonen en leven al jaren in deze stad.

We zijn als band ontstaan uit een impulsieve actie om een fantasie toch werkelijkheid te laten worden. Stiekem fantaseerde José al enkele jaren er zeer levendig over om op “Woetstock Wageningen” Kate Bush te verpersoonlijken. Die verbeelding was zo levensecht dat het haast leek alsof ze het al beleefd had, en dat voelde op zichzelf al voldoende. Eind 2023 echter, verschoof er plots iets en plaatste ze toch een oproep met haar wens. En zo zij geschiedde, 7 voor elkaar nog onbekende muzikanten vonden elkaar om samen Kate Bush ten tonele te brengen. 

Kate Bush nodigt ons uit om een andere wereld in te stappen, een ander pak aan te trekken en te spelen met expressie. Haar muziek is eigenzinnig, eclectisch en speels, maar toch ook erg gevoelig met vaak een diepe boodschap. 

Thema’s over liefde, een veranderende wereld, op zoek gaan naar je innerlijke kind, proberen elkaar te begrijpen, denken dat je de wijsheid in pacht hebt om erachter te komen dat je dat nooit zult hebben. 

Tijdens het optreden nemen we een aantal hoogtepunten uit de gevarieerde carrière van Kate Bush. Van synth-pop tot piano ballads, en van Keltische dansmuziek tot onregelmatige maatsoorten.

Verwacht dus een veelzijdig en dynamische voorstelling van Wagenings eigen Ka-Booshkas.


The Ka-Booshkas

Robin De Ruiter – drums
Giel Vlieks – basgitaar
Sem de Jong – toetsen
Stijn Hautvast – toetsen/melodica
Ivan Jager – gitaar
Angelo Braam – viool
Noemy BIagini – achtergrondzang
José Visser – zang

The Ka-Booshkas spelen zaterdag 29 juni 2024 op Woetstok Wageningen in het Torckpark

Woetstok Wageningen
Zaterdag 29 juni 2024
Torckpark Wageningen
gratis entree!

Scroll to top