Tropic Primates – Arctic Monkeys

De Tropic Primates brengen een onvergetelijke festivalsfeer naar het podium van Woetstok. Gevormd op de informatieavond als een gelegenheidsband voor de 9e editie van het festival, beloofd de band het publiek omver te blazen met een krachtige mix van post-punk-indie en pittige garage-gitaarriffs.


Aangevoerd door de charismatische leadzanger Bart Zeal, die het publiek meesleept met zijn intense vocalen, wordt de band ondersteund door het virtuoze gitaarwerk van Gerald Vos en Theodoor Bongers, samen met de solide ritmesectie van Lex Koopmeiners op bas en Daan Oosterhuis op drums. De toevoeging van Jacco Backx op keys, percussie en backing vocals voegt een extra laag toe aan het dynamische geluid. Met als doeI de Arctic Monkeys eer aan te doen, gaan de Tropic Primates voor een onvervalste live-ervaring waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen, te dansen en te bewegen op aanstekelijke beats en onweerstaanbare melodieen. Rauw maar gepolijst, energiek en catchy en met een dikke knipoog.

Gevestigd in Wageningen en geworteld in de lokale muziekscene, vinden de Primates een thuis in de levendige muzikale cultuur van de stad. Waar Wageningen nog nooit een editie van Woetstok heeft gekend zonder Gerald, betreden Bart en Theodoor als nieuwkomers het podium in het Torckpark. Desondanks hebben ze zich snel bewezen als onmisbare krachten in de band, met hun frisse energie en toewijding aan het creeren van onvergetelijke live-ervaringen. Voor Lex is dit niet zijn eerste rodeo; hij heeft al eerder dit tributefestival betoverd met zijn virtuositeit op de bas. Na het succes van voormalige act ‘Moose’, brengen Jacco en Daan een speelse ‘’dierensfeer’’ naar de Tropic Primates. Met de ervaring van vorig jaar vormen ze een solide basis voor de ontembare energie van de groep.

Een tribute aan de Arctic Monkeys is perfect voor een zomers tributefestival. De muziek van deze “poolapen” brengt een onmiskenbare feeststemming teweeg, waarbij dansen en meezingen onvermijdelijk worden. De universele aantrekkingskracht van deze band spreekt mensen van alle leeftijden en achtergronden aan. Hits als “Do I Wanna Know?” en “R U Mine?”, zijn tijdloze klassiekers die gegarandeerd een positieve steer zullen creëren voor alle festivalgangers. Kortom, de Tropic Primates garanderen een bruisende sfeer die memorabel zal zijn voor alle aanwezigen.

De Tropic Primates zijn:

Bart Zeal – Leadvocals
Gerald Vos – Gitaar
Theodoor Bongers – Gitaar
Lex Koopmeiners – Bas
Jacco Backx- Keys, Percussie en Backing vocals
Daan Oosterhuis – Drums

Tropic Primates speelt op zaterdag 29 juni 2024 op Woetstok Wageningen in het Torckpark

Woetstok Wageningen
Zaterdag 29 juni 2024
Torckpark Wageningen
gratis entree!

Scroll to top