Bob Dylan door 100% BOB

Bob Dylan door 100% BOB

De band met de meeste reclame billboards langs de Nederlandse snelwegen!

Een voorliefde voor de songs van Bob Dylan en de jaren zestig West Coast muziek (the Byrds, CSN&Y) is de bindende factor in 100% BOB. Jarenlange ervaring en talloze optredens door het hele land in verschillende bands, 100% BOB is niet zomaar een gelegenheids bandje maar een project om de muziek van Dylan een rockende en swingende nieuwe verpakking te geven. De naam dekt de lading, een optreden bestaat voornamelijk uit Dylan covers maar er staan genoeg andere wereldhits op de setlist.

100% BOB speelt covers van Dylan songs, niet in de oorspronkelijke “een man en een akoestische gitaar” versie maar als een stevig rockende gitaar band. “Het zijn stuk voor stuk prachtige songs, die iedereen ooit wel eens gehoord heeft en waar je als coverband heel veel mee kunt. We hebben ze soms wel korter gemaakt, Dylan houdt van lange teksten, waardoor het leuker en afwisselender wordt. Met een band met drie gitaren en meerstemmige zang worden het helemaal geweldige nummers”.

Voor onze generatie is Bob Dylan een muzikant die er gewoon altijd was, we zijn opgegroeid met zijn muziek. “Blowin’ in the wind”  was misschien wel het eerste nummer dat je op je eerste gitaar leerde spelen”.

De bandleden spelen al jaren in verschillende combinaties samen. “Ernst en John zaten al samen in een band op de middelbare school, Gern en Ernst spelen al meer dan 20 jaar in Painted Black, Rick en Christ speelden al samen in een band, 2 jaar geleden kwam het allemaal bij elkaar in 100% BOB. We treden regelmatig op in kroegen, op straatfeesten en dat soort gelegenheden”.

100% BOB bestaat uit:

  • Ernst Woltering (zang, gitaar)
  • John Zabicki (gitaar)
  • Gern Huijberts (zang, gitaar)
  • Rick de Weerd (bas)
  • Christ van Willigen (drums)
Scroll to top