Bruce Springsteen door The Underdogs

Bruce Springsteen door The Underdogs

The Underdogs is een bluesband die al een aantal jaren bestaat. De band bestaat uit vijf leden, waarbij onze drummer de zang voor z’n rekening neemt. 

Net als bij Woetstok 2015 (waar we nummers van John Mayall ten gehore brachten) zal die drummer ook nu weer als leadzanger vóór de band staan. Zijn plaats achter het slagwerk wordt overgenomen door onze gastdrummer die speciaal voor dit optreden is aangetrokken.

Van deze zes bandleden maken er twee deel uit van de huisband tijdens de maandelijkse bluesjam in café Loburg in Wageningen (Bob en Cor). Richard Leiména en Jan zijn daar vrijwel altijd ook van de partij om een setje mee te jammen. En ook Hans is daar regelmatig te vinden.

Richard Herst is eigenlijk de enige die niet heel erg met Wageningen verbonden is, hoewel hij vroeger jarenlang in Bennekom heeft gewoond.

Naar aanleiding van de lijst met voorgestelde artiesten die de organisatie ons voorschotelde, hebben we ons ingeschreven voor Bruce Springsteen. Totaal buiten onze blues-comfortzone, maar daarom des te uitdagender. Want wat is er nou leuker dan zo nu en dan je (muzikale) grenzen verleggen?

Het publiek zal uit volle borst kunnen meezingen met nummers als “Born In The USA”, “The River” en “I’m On Fire”. Kortom, de bekende hits zullen voorbij komen. En we beloven dat we die tot in de puntjes zullen voorbereiden.

Tijdens Woetstok 2017 is de bezetting als volgt:

  • Jan Verkerk : Leadzang
  • Hans Riewald : Basgitaar
  • Richard Leiména : Slag- en sologitaar
  • Cor van der Waal : Toetsen
  • Bob Koenders : Bluesharp
  • Arjan Visser : Slagwerk 

www.the-underdogs.nl

Scroll to top