Burning Diesel – Midnight Oil

Burning Diesel  – Midnight Oil

In de hitte van de outback rockte Midnight Oil tussen 1978-2002 harder dan wie dan ook, gedreven door hun liefde voor de natuur en de rechten van mensen boven die van corporaties. Beds are burning is hun grootste hit, waarin ze opkomen voor de Aboriginals. Zanger Peter Garrett zette zich daarna in voor deze zaken als minister in het Australische kabinet. Geen loze praatjes dus, maar power en passie. Dit is dus een band die niet mag ontbreken bij Woetstok: als geen andere stad in Nederland is Wageningen actief op het gebied van milieu, immigratie en knetterhard rocken.

Allen gevormd in het geëngageerde klimaat van Wageningen, vonden de leden van Burning Diesel elkaar in de gemeenschappelijke inspiratie door Midnight Oil. Zanger Jasper Oosterveld neemt de rol van de intense en idiosyncratisch dansende Garrett op zich, al sinds zijn tienerjaren zijn held en toeverlaat. ‘Who needs a stealth bomber?’ riep hij door de intercom van school. Gesteund door achtergrondzangeres Josje Buis brengen zij de mooie melodische zanglijnen die zo kenmerkend zijn voor Midnight Oil. Gitarist Klaas Dieleman, Diesels ‘voice of reason’, verweeft gevoelige riffs met ruig scheurwerk en vervoert u naar hogere sferen. De reden dat u op de grond blijft is de betonnen fundering onder de groep: het stuwende en ronde baswerk van Jordie Huijgen – de man met een hoger EQ dan wie dan ook – en drummer Bart Penning de Vries.

Burning Diesel is een gelegenheidsformatie, in hoog tempo samengesteld als reserve-act in de aanloop naar Woetstok 2018 – vrienden van sinds de roerige 90’s op ‘t Wagenings/Pantarijn en gedreven om hun liefde voor Midnight Oil te vieren tijdens het vetste Wageningse festival van het jaar! Burning Diesel brengt jullie de beleving van de intense, stomende en zwetende optredens – denk terug aan de olieramp met de Exxon Valdez, de illegale houtkap in de Amazone, herbeleef je frustratie en dans erop. Erken de verschillen tussen mensen en geniet ervan. En gooi nog een shrimp op de barbie!

Ons favoriete huisdier is de Tasmaanse duivel.   

  • Jasper Oosterveld – zang
  • Josje Buis – backing vocals
  • Klaas Dieleman – gitaar
  • Jordie Huijgen – bas
  • Huub Vogel – toetsen 
  • Bart Penning de Vries – drums
Scroll to top