Cream door Mo’s Blues band

Cream door Mo’s Blues band

Mo’s Blues……Blues zoals blues bedoelt is!

Mo’s Blues is ontstaan in de nazomer van 2007 en is gevormd door drummer Theo Wenting en voormalig bluesharp speler Meerten (Mo’s) Hommersom.
De band, opgericht als vijfmans-formatie heeft de laatste twee jaar belangrijke ontwikkelingen doorgemaakt in de bezetting, maar ook qua niveau, ambitie en repertoire. Nummers van bijvoorbeeld blues virtuoos Joe Bonamassa worden hierin zeker niet uit de weg gegaan. Momenteel bestaat de band uit een vijfmans-formatie waarbij gitarist Maurice Koonings frontman van de band is.

Chemie van de band blijkt de vriendschap tussen de bandleden en de passie voor muziek.
Mo’s Blues is ontstaan met de drang om samen een muzikale passie te uiten en is begonnen als gezelschapsband die wekelijks bij elkaar kwam om samen muziek te maken. Op dit moment mag gezegd worden dat de band binnen zeer korte tijd een stevige fundatie heeft gelegd binnen de blues scene in Wageningen en omstreken waarbij ook optredens in het buitenland tot hun programmering behoort. De band is een bluesband gevormd door de muzikale geschiedenis van de bandleden. Alle bandleden, met uitzondering van drummer Theo Wenting verreweg de jongste van het stel, zijn opgegroeid met blues grootheden als BB King, Jimmy Hendriks, Johnny Winter en Buddy Guy en zijn al van jongs af aan actief in de muziek scene. Maurice Koonings, dé muzikale alleskunner bij uitstek, is waarschijnlijk het markantste bandlid door zijn opvallende en snelle gitaarspel. Richard Vaquier Droop zorgt met zijn zuivere blues en soul stem altijd voor spektakel en is een meester in het bespelen van het publiek. Dik Jansen, die samen met de drummer de stabiele factor in het geheel is en die daarnaast met zijn bass zorgt voor een strakke en gecontroleerde groove waarop de hele band kan bouwen. Last but not least! Peter Hendriksen, de wingman van de lead gitarist, zorgt met zijn strakke slag voor een gegarandeerd aandeel in de band en maakt
de puntjes op de ‘i’. 

De band treedt over het algemeen regionaal op en richt zich voornamelijk op blues- en jazz festivals en evenementen in de regio.Daarnaast zijn zij een graag geziene gast in de echte bruine cafe’s waar liefhebbers van blues samenkomen om collectief hun passie voor het genre te uiten en te delen.

Mo’s Blues staat voor blues zoals blues bedoeld is ………… kortom een optreden die in een ieders geheugen gegrift blijft. Mo’s Blues, een ervaring

Bezetting:

  • Richard Vaquier Droop: zang
  • Maurice Koonings: gitaar
  • Peter Hendriksen: gitaar
  • Dik Jansen: bas
  • Theo Wenting: drums
Scroll to top