Irish Beat Club – The Pogues

The Irish Beat Club – The Pogues

The Irish Beat Club bestaat uit het inmiddels bekende viertal dat eerder The Who, The Kinks en The Sex Pistols op Woetstok tot leven bracht.

Voor de 2018 editie heeft men zich verzekerd van de medewerking van een aantal andere ex-leden van een illustere Wageningse folkpunk-band, die in de jaren ‘90 de Wageningse (waaronder diverse malen het Bevrijdingsfestival), Nederlandse en buitenlandse podia onveilig maakte met een aanstekelijke mix van Ierse folk, country & western en eigen werk.

Dit bonte gezelschap zal op 30 juni een hommage te brengen aan één van haar grote invloeden van destijds: de Ierse band The Pogues. Het instrumentarium zal passend zijn (met onder meer banjo, mandoline, accordeon, viool), net als het drankgebruik (veel Guinness en whiskey). Een aantal bandleden zal zich hullen in een leprechaun-kostuum, en het bandlid dat zich een McGowan-gebit laat aanmeten zal in de week voor Woetstok door middel van loting worden bepaald.

Was The Beat Club in 2017 de eerste band op Woetstok die het publiek tot pogoën wist te bewegen, ongetwijfeld wordt 2018 de editie waarop het festival-publiek de jig ontdekt: https://www.youtube.com/watch?v=exbPmVE1j1w(link is external)

  • Herman Schoenmakers – accordeon, mandoline, zang
  • Joost Witte – drums, zang
  • Martin Ruiter – gitaar, mandoline, zang
  • Ed Dieckmann – gitaar
  • Sander Posthuma – bas, zang
Scroll to top