Led Zeppelin door Pet Zeppelin

 Led Zeppelin door Pet Zeppelin

Het is augustus 2015. En de hele huisband van de Loburg Bluesjam ligt op exotische oorden te verschroeien in de zon. Alleen drummer Ed Glasmacher heeft die verleiding weerstaan en formeert een eenmalige alternatieve BluesJam huisband, bestaande uit enkele ervaren collega’s uit Wageningen en omstreken. Uit deze groep muzikanten ontstaat meteen erna een band met de werktitel R.R.E.M. POWER, vernoemd naar de initialen van de eerste 4 bandleden:

Na de eerste repetities wordt het extra bandlid Dirk Broekharst uit Rhenen toegevoegd om de sound van de band te verrijken met accoustische gitaar en bas.
Met 2 geboren Wageningers, een uit Limburg geimporteerde Wagenees en de bassist uit Ede wordt er gewerkt aan een repertoire van erg stevige blues-rock.
En bij het naderen van Woetstok 2016 is het dus ook logisch om een band te kiezen die een grondlegger was in dat genre: Led Zeppelin!!! Niemand speelde begin jaren 70 de blues zo heavy als die band.
De immer met pet getooide Randy inpireerde tot de bandnaam: Pet Zeppelin.
De band gaat tijdens Woetstok iedereen wakker schudden met kei harde, stoere bluesrock, zoals alleen Led Zeppelin die ooit gemaakt heeft. Met klassiekers als Whole Lotta Love, The Immigrant Song en Black Dog.
Maar natuurlijk ook, om even bij te kunnen komen, en voor alle liefhebbers, hun muzikale hoogtepunt Stairway to Heaven.
Dus dat wordt ouwerwets headbangen, zweten en bier drinken met Pet Zeppelin!

  • Rob Hordijk – zang
  • Randy van der Kuij – bas
  • Ed Glasmacher – drums
  • Maurice Koonings – gitaar
  • Dirk Broekharst – Accoustische gitaar / bas
Scroll to top