Ramshackle – Alanis Morisette

Ramshackle – Alanis Morisette

Ramshackle komt bij elkaar in de loop van 2013. Door de diverse inbreng van de bandleden ontstaat een lekkere combi van soul, rock en funk. De roots van de band liggen in Wageningen (bijna alle leden wonen er) en er wordt dan ook regelmatig opgetreden in de stad, maar ook in de regio. Op Woetstok 2015 doet Ramshackle mee als Shocking Blue, met Fanny als gypsie Mariska Veres en Evert als scheurende Robbie van Leeuwen. Op editie 2017 wordt gekozen voor de punkrock van Blondie.

En dan 2018! Elke muzikant en muziekliefhebber heeft de CD Jagged Little Pill in de kast staan, van de Canadese Alanis Morissette. Alanis is de grondlegger van de “boze-wijven-rock”: pittige teksten over misgelopen relaties, zakken van kerels en een tegenvallend leven, onder stevige poprocktunes. Ze spaart zichzelf daarbij niet.

Ramshackle gaat ook nu weer voor de stevige en bekende nummers waarbij natuurlijk You Oughta Know en Ironic niet ontbreken. Het publiek kan zich opmaken voor drie kwartier jaren negentig nostalgie.

Ramshackle  is

  • Fanny Molenwijk – zang
  • Evert van Walsum – gitaar
  • Jeroen ten Caat – toetsen
  • Niek Wiggerman – bas
  • Sander van Veldhuizen – drums

Feitje: Alanis’ favoriete huisdier is een hond. In 2014 werd haar hond Circus (die ze op straat vond) gestolen door haar schoonmaakster. En een lange rechtszaak nam een aanvang…

“My greatest achievement is being able to write records of what’s going on in my life. I won’t repeat myself for the sake of commerce, or to please other people.”
Alanis Morissette

Scroll to top