Rumours – Fleetwood Mac

Rumours – Fleetwood Mac 

Else van cleef en Kathy Megens zijn moeder en dochter en vormen de vocale kern van deze band. Het is natuurlijk een uniek iets dat moeder en dochter dit samen gaan brengen. Richard Leimena is iemand die op vele manieren zijn kunnen heeft laten zien als gitarist. Doorwinterd en creatief. Als Bassist speelt mee Bert Derks. Ook een bekend gezicht uit vele bands en op-en-top Wageninger. Geurt-Jan Ploeg is een Veenendaler die al sinds 1987 in bands uit Wageningen speelt. Normaal als bassist, maar in deze bezetting is hij de 2e gitarist en achtergrondzanger. Als toetsenist  is Rino Kapel toegevoegd aan deze samenstelling. Ook hij heeft zijn sporen in de muziek verdiend en vindt het geweldig om met Fleetwood Mac bezig te zijn.

De drummer is Gijs Nijenhuis, die (net als Else en Geurt-Jan) voor het derde jaar achtereen meedoet op Woetstok. Hij geniet van de uitdagingen in het repertoire van Fleetwood Mac en heeft er ook reuze zin in. Samengevat: Let’s go our own way en don’t’ stop playing!

We hebben speciaal voor Woetstok deze bezetting bij elkaar gezocht. Hoewel iedereen elkaar via via wel kende, hebben we hiervoor nooit in deze bezetting gespeeld. Dat maakt het extra leuk natuurlijk!
De meesten van ons wonen in Wageningen. Degenen die er niet wonen hebben altijd in Wageningse bands gespeeld. Kortom: wij zijn alle 7 bij Woetstok betrokken.

Vorig jaar hebben Else en Kathy de zangpartijen bij de Roy Orbinson act “The Big O gedaan. We zijn op zoek gegaan naar een band met een prominente rol voor vrouwelijke zangpartijen. Dan kom je haast vanzelf op Fleetwood Mac.  Het album Rumours heeft maar liefst 6 nummers in de top2000 staan.  Dat mag dus op Woetstok gewoon niet ontbreken!

We gaan volop voor het feest der herkenning. Een enkele song komt uit het verre verleden, maar kent echt iedereen. De meeste songs die we spelen komen echter van hun succesalbum Rumours, vandaar dat we dat tot onze naam hebben gekozen.

De cavia van Gijs is ons  favoriete huisdier. Of “the horse with no name”? We kunnen niet goed kiezen. 

  • Else van Cleef – zang
  • Kathy Megens – zang
  • Richard Leimena – gitaar
  • Geurt-Jan Ploeg – gitaar, zang
  • Bert Derks – bas
  • Rino Kapel – toetsen
  • Gijs Nijenhuis – drums
Scroll to top