Skynny Lynyrd Ultymate Trybute – Lynyrd Skynyrd

Skinny Lynyrd Ultymate Trybute  S.L.U.T. – Lynyrd Skynyrd

Skinny Lynyrd Ultymate Trybute speelt muziek van de southern rockband Lynyrd Skynyrd. S.L.U.T. is opgericht door Martijn en Arie Jan. Tijdens nachtenlange kroegentochten vonden deze companen bij toeval in een lokale bar de frontman die ze al tijden zochten voor hun project: Joey van Zant is de in Wageningen woonachtige achterneef van de Lynyrd Skynyrd broers Ronnie & Johnny van Zant.

Nu nog een band. Om de brede sound van Lynyrd Skynyrd neer te zetten heb je aan 2 gitaristen niet genoeg. Arie Jan (slide gitaar) wordt op de bühne geflankeerd door Wilfred (country rock specialist) en Wouter (voor de snelle technische rock riffs). Een southern rock band kan naast 3 gitaristen simpelweg niet zonder keys. Toetsenist Cor vervuld deze rol met verve en hij neemt ook alle male backing vocals voor zijn rekening. Martijn op de bas speelt supersteady samen met Marty op drums. Zo strak als een Amtrak Railroad Train denderen zij door het southern landschap.

Zoals eerder gezegd zorgt Cor voor de arrangementen van de backing vocals. De te gekke live sound van Lynyrd Skynyrd evenaren zonder female vocals is onmogelijk. Aanvankelijk heeft S.L.U.T al diverse zangeressen versleten tijdens de te intensieve oefensessies. Het begint er nu echter op te lijken dat de band twee blijvertjes heeft weten vast te leggen. Hierover later meer.

S.L.U.T. heeft er zin in. Klassiekers, maar ook stevige rocksongs uit de latere Skynyrd periode worden met veel enthousiasme gebracht. De band beschikt over een gezonde symbiose van een talent en een goede vibe, aangelengd met regionaal bier en goedkope whiskey, zoals het een oprechte Alabama Rebel Band betaamt.

  • Joey – lead vocals
  • Arie Jan – slide & rhythm gitaar
  • Wilfred – solo & rhythm gitaar
  • Wouter – solo & rhythm gitaar
  • Cor – piano, Hammond & male achtergrond zang
  • Martijn – bas
  • Marty – drums
Scroll to top