The Rolling Stones door Sticky Fingers

The Rolling Stones door Sticky Fingers

Deze zeven gelouterde muzikanten (bekend van o.a. Big Jake and the Two-Timers, Toontje Lager, Marble Tones, De drie Tieten, Crocats, Captain Gumbo , Splazh, the Bill Collectors, Moonshine Mash, Chain of Fools, Trixies … ) gaan een aanval doen op het repertoire van de legendarische Rolling Stones. Even aan u voorstellen:

Michel Peters (zang). Al langer bekend als de Mick Jagger van Gelderland stond Michel aanvankelijk voor het dilemma om wel of niet de danspassen en theatrale beweginkjes van Mick Jagger te benaderen. Hij heeft er voor gekozen dit achterwege te laten omdat hij geenszins dit festival gezien wil worden als slechts een lustobject voor de aanwezige dames (en sommige heren!). Zijn stem moet dus het werk doen!

Ed Dieckmann (gitaar). Is niet weg te slaan bij dit soort festivals. Hij zal de riffs van Keith Richards voor zijn rekening nemen en om in de stemming te komen is hij deze week alvast begonnen met een klein heroïnekuurtje en hij weigert voorlopig vers fruit tot zich te nemen.

Joost Witte (drums). Waar Charlie Watts met grote tegenzin optredens met de Stones schijnt te doen, doet Joost het tegenovergestelde. Wil altijd maar overal en met iedereen drummen. Aangezien hij een busje heeft, hebben de leden van Sticky Fingers hem toch maar weer gevraagd. Alle gekheid op twee (drum)stokjes: Joost is de motor van ook deze band!

Arie Jan Folkerts (gitaar). Is uiterlijk al een kopie van Mick Taylor, maar weet ook dezelfde gevoelige snaar te raken als de blonde jongeling van de Stones. Ook de licks en solo’s van Ron Wood vormen voor hem geen probleem. Als je je ogen sluit terwijl Arie Jan de licks van Ron Wood speelt, dan zie je niks! Maar je hoort bijna Ron Wood!

Martin Ruiter (bas). Als we zijn autobiografie mogen geloven, sliep Stonesbassist Bill Wyman met bijna 6.000 vrouwen (niet tegelijk, overigens). Dit aantal haalt Martin (nog) nét niet, maar voor de rest is het een kopie van Bill. Dezelfde stoïcijnse houding en, belangrijker, achteloos diens vaak ingewikkelde basloopjes feilloos imiterend. Martin Ruiter, onthoudt die naam!

Cor van der Waal (toetsen). Waar Nicky Hopkins de legendarische nummers van de Stones voorzag van prachtig piano- en orgelspel, zal Cor dit doen bij Sticky Fingers. Hij heeft zijn Stonesplaten voor deze gelegenheid nog eens allemaal goed beluisterd en schijnt de toetsenpartijen nu al in zijn slaap te neuriën. Hou deze man in de gaten, kan nog eens héél groot worden!

Eric Meijer (percussie). Met name het Rolling Stones repertoire uit de Gouden Tijd (eind jaren ’60/begin jaren ’70) wordt getypeerd door het veelvuldig gebruik van percussie-instrumenten als conga’s, marracas en tamboerijn. Eric gaat dit bij Sticky Fingers voor zijn rekening nemen en heeft zich daarom even een tijdje teruggetrokken in de binnenlanden van Afrika om de groove te pakken te krijgen.

De vrouwen en vriendinnen van de bandleden hebben na veel onderhandelingen en discussies hun groen licht gegeven om deze mannen hun Stones-imitaties ten berde te laten brengen, aangezien zij ook wel weten wat voor kwajongens de echte Stones waren/zijn. In de hoop dat hun eega’s zich een beetje zullen gedragen en niet in alles hun voorbeeld zullen imiteren mogen de mannen op 18 juni dus hun ding doen. Grijp uw kans en ga dit éénmalige optreden van de heren bekijken!

  • Michel Peters : zang
  • Ed Dieckmann : gitaar
  • Arie Jan Folkerts : gitaar
  • Martin Ruiter : bas
  • Joost Witte : drums
  • Cor van der Waal : toetsen
  • Eric Meijer : percussie
Scroll to top