Uptown Boys – Billy Joel

Uptown Boys – Billy Joel 

De “Uptown Boys” bestaan uit:

Han ter Maat (67), ook wel bekend als “Han the Pianoman” speelt electrische piano en zingt.  Joep van der Meer (57) neemt de gitaren, zang en een incidentele mondharmonica voor z’n rekening. Lex Koopmeiners (45) bespeelt de basgitaar.

Onze jongste lid Dale Smeets (20), studeert aan het conservatorium en is onze drummer. 

Wij vormen een gemêleerd gezelschap muzikanten, die geen van allen ooit met elkaar gespeeld hadden. En helemaal zoals het volgens ons de bedoeling is van Woetstok, zijn we speciaal voor de Uptown Boys bij elkaar gekomen: samenspelen met nieuwe muzikale vrienden…..right on!

Dale: Ik ben geboren en getogen in Wageningen. Een groot deel van mijn vrienden woont hier en ik heb mijn middelbare schooltijd doorgebracht op het Pantarijn. 

Han: Ik woon hier al vanaf het begin van m’n studie in 1970. Soms even weggeweest voor werk en de liefde, maar toch weer teruggekeerd naar “mijn” stad. Mijn hart ligt hier en zelfs zo dat ik op mijn 63 ste – toen ik net gestopt was met mijn werk –  besloot om voor 4 jaar wethouder te willen worden. Dat heb ik met heel veel inzet en plezier gedaan. Voor het luisteren naar muziek (Concertgebouw) en voor het maken van muziek maak ik hoe dan ook  tijd vrij: “muziek is mijn leven”! Kom maar luisteren op Woetstok!

Lex: Ik kom eigenlijk uit Rhenen, naast de deur dus. Maar ik ging vaak uit in Wageningen, al mijn vrienden woonden ook in Wageningen. Toen de woningbouw verenigingen gingen samenwerken ben ik gelijk naar Wageningen verhuisd.

Joep: Als Renkumse jongen was ik al fan van FC Wageningen en stond elke wedstrijd op de “Jongenstribune” te zwaaien met de door mijn moeder genaaide groen-witte vlag. Daarna kwam het stappen en muziek maken in Wageningen….en de liefde. Dat alles in een stijgende lijn mag ik wel zeggen, die zich zodanig heeft voortgezet dat ik nu officieel inwoner van onze mooie stad ben.

De eerste avond dat we met een paar van ons bij elkaar zaten, bekeken we de lijst en liepen aan tegen onder meer Billy Joël. Han vertelde van het eerste nummer dat hij als artiest ooit speelde, in 1972 (!)  “ She’s got a way”,  het debuut van Billy Joël.

Lex kwam met het verhaal dat hij via een misverstand voor z‘n 15ee verjaardag een Billy Joël LP van z’n ouders cadeau kreeg. Hij had eigenlijk om Billy Ocean gevraagd. Gelukkig vond hij Joël ook goed en werd het album vervolgens letterlijk grijsgedraaid.

Nadat we wat nummers van hem beluisterd hadden was er veel herkenning en dachten we: dit is een bijzondere artiest. Verder is het echt een uitdaging om hem op de piano en qua zang na te bootsen: wat een muzikant en componist!

Jullie kunnen een sfeervol nachtclub-optreden als een intiem moment tussen het lekkere rock en wave geweld verwachten. In de zwoele avond is dit een mooi tijdstip waarop je elkaar kunt trakteren op een romantische cocktail, elkaar even lekker vasthouden, in de ogen kijken, zoenen wellicht. En ook kun je heerlijk wegzwijmelen en meezingen met de refreinen. Want dit zijn liedjes die je kent en je gegarandeerd een warm gevoel geven.

Onze favoriete huisdieren?
Dale: Wtf? Nou oké dan. Een grijspootdoeroecoeli lijkt me wel sick!
Joep: Een draadloze muis.
Lex: Vroeger een kat, tegenwoordig een labrador (een bruine om precies te zijn).
Han: Een rendier: die is weer snel weg.

  • Han ter Maat – toetsen, gitaar, vocals
  • Joep van der Meer – gitaar
  • Lex Koopmeiners – bas
  • Dale Smeets – drums
Scroll to top