Jasper Somsen Invites: Toon Roos & Juraj Stanik

13feb20:3020:30Jasper Somsen Invites: Toon Roos & Juraj Stanik

Details

Jasper Somsen Invites… Toon Roos & Juraj Stanik

In de jazzserie van LoburgLive ontvangt contrabassist Jasper Somsen op donderdagavond 13 februari, om 20.30 uur, saxofonist Toon Roos en pianist Juraj Stanik.

Bird and Wessel Ilcken (nu Boy Edgar) Prijs winnaar Toon Roos wordt door velen beschouwd als een van de beste sopraan- en tenorsaxofonisten van Europa en wordt geprezen om zijn lyrische, intuïtieve en gebalanceerde manier van spelen. Hij heeft opgetreden en opgenomen met vele grootheden uit de jazz waaronder Joe Zawinul, Peter Erskine, Alex Acuna, John Scofield, Toots Thielemans en Ivan Lins. Toon heeft zijn eigen stijl ontwikkeld door vanaf het begin verschillende muziekstijlen te spelen, van de big band swing tot bebop en hard bop, van bossa nova tot funk en fusion. Hij tourde over de hele wereld en heeft verschillende platen opgenomen als bandleider, bandlid of gastsolist. Hij was gedurende twintig jaar een van de stersolisten van The Dutch Jazz Orchestra onder leiding van Jerry van Rooijen. In 2009 tourde het Toon Roos Kwartet als voorprogramma van Steely Dan door Europa, en speelde op wereldberoemde podia als de Hammersmith Apollo in Londen en de Olympia in Parijs.

Juraj Stanik is een van de best bewaarde geheimen onder de Nederlandse Jazz pianisten. Juraj werd bekend in jaren ’90 door zijn samenwerkingen met o.a. Benjamin Herman & Jasper Blom in de veel geprezen band Five Up High, Toon Roos, Ben van den Dungen/Jarmo Hoogendijk Quintet, John Engels, Evelien Carels (voormalig Candy Dulfer) en zijn duo met meestertrompettist Ack van Rooyen.

Sinds 2014 organiseren Jazz In Wageningen en LoburgLive jazz concerten op de donderdagavond in Café Loburg. Jasper Somsen nodigt de beste Nederlandse jazzmusici uit in steeds weer verrassende samenstellingen.

DATUM: donderdag 13 februari 2020
TIJD: 20.30 u.
ENTREE: gratis.

Tijd

13/02/2020 20:30 - 20:30(GMT+00:00)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top