LoburgLive Rocks: Soundience (rock/pop)

15feb23:0023:00LoburgLive Rocks: Soundience (rock/pop)

Details

Soundience(link is external) is een eigenzinnige band die swingt, schreeuwt, fluistert en verleidt. Meng oorstrelende melodieën die opstijgen tot scheurende uithalen. ‘Poppie’ koortjes, een donderende drum en bas, opruiend en dragend. Met momenten fel en indringend gitaarspel en het stemgeluid van Janis Joplin. Psychedelische, melodieuze Rock met een grote letter ‘R’, waar je kippenvel van krijgt en niet bij stil kunt blijven staan.

Uiteraard valt van een groep muzikanten met Tine Soontiëns als leadzangeres, Frank van der Wiel op gitaar, Thomas Calis op drum, Lars Ratering op gitaar en Gert-Jan Brust op bas, wel het een en ander te verwachten, maar de uitspraak: het geheel is meer is dan de som der delen, klopt weer eens. Soundience vormt een besmettelijke chemie. We worden o.a. beïnvloed door: Led Zeppelin, Triggerfinger, ZZ Top, The Who, Rival Sons en The Black Crowes. We spelen naast eigen werk een aantal covers.

Soundience is voortgekomen uit de rockmusical ‘No Refugee’ en opgericht in 2019. En in sneltrein vaart aan het schrijven geslagen met eigen werk. Met een knal gestart op Molenpop Elden 2019. En nu klaar voor meerdere podia.

Een recensie van hun eerste optreden op Molenpop Festival(link is external) in Arnhem op 24 augustus jl.:

Dat je ook met slechts twee keer repeteren een verpletterend optreden kunt geven, bewees de kakelverse band Soundience gisteravond tijdens hun debuut op het festival.

Meng oorstrelende melodieën, die opstijgen tot scheurende uithalen, poppie koortjes, een donderende drum en bas, opruiend en met momenten meesterlijk gitaarspel met het stemgeluid van Janis Joplin en je krijgt een uitzonderlijk soort rock waar je kippenvel van krijgt.

Soundience eigen nummers overtuigden het meest, hoewel hun cover van de Rival Sons naadloos bij hun repertoire aansloot.

Uiteraard valt van een groep fantastische muzikanten met Frank van der Wiel op gitaar, Tine Soontiens leadzang, Thomas Calis op drum, Lars Ratering op gitaar en Luuk Stap op bas, wel het een en ander te verwachten, maar de uitspraak: het geheel is meer is dan de som der delen, klopt weer eens Soundience vormt een besmettelijke chemie.

Facebook: Soundience(link is external)

DATUM: zaterdag 15 februari, 2020
TIJD: 23:00 uur
ENTREE: gratis

Tijd

15/02/2020 23:00 - 23:00(GMT+00:00)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top